Hur är vädret på Gran Canaria idag?
RSS

Så här börjar vädret på Gran Canaria 2020!

5 Jan 2020

Januarivädret på Gran Canaria brukar i regel bjuda på behagliga temperaturer på dryga 20 grader och med en hel del sol. Variationer förekommer och det kan hända att det kan bli kallt och ruggigt, dock sällan under 15 grader, men om solen då tittar fram så värmer den gott! :)

2020 inleds med ett klassiskt Gran Canaria väder med mestadels sol och temperaturer runt 20 grader. Varken större molnbildningar, regn eller annat rusk väntar den närmaste tiden, även om det kan förekomma lokala väderomslag, framförallt uppe i bergen.

Så med det så önskar vi alla på Gran Canaria en njutbar inledning av januari!

Nu börjar grillsäsongen på Gran Canaria

30 Sep 2019

På Gran Canaria är det som man säger - alltid sommar. Men själva sommaren på Gran Canaria är mer varm än vintern och det är först nu när höstens röda och gula färger pryder träden i Sverige som temeperaturerna så sakterligen börjar gå ner.

Kvällar och nätter blir behagligt varma och just runt månadsskiftet september/oktober så börjar det bli dags att dra fram grillen utan att man behöver plågas av värmen. Så, ut och njut av det Gran Canaria har att erbjuda i väderväg under underbara oktober!

Sommarvädret på Gran Canaria

11 Jul 2019

Hur är vädret på Gran Canaria under sommaren?

Tillhör du den skaran som tror att det är kallare på Gran Canaria under sommarmånaderna? Inte? Ja, det är i alla fall många som tror att det är kallare då, eftersom det inte finns något direkt utbud av resor till Gran Canaria under maj-september. 

Men hur är sommarvädret på Gran Canaria då?
Det korta svaret är: ganska perfekt faktiskt!

Under sommarmånaderna juni, juli, augusti och september så stabiliseras vädret med varma och molnfria dagar. Regn och moln är alltså sällan förekommande under denna  period.
Temperaturen är också högre än under vintermånaderna med temperaturer runt 30 grader dagtid och runt 25 grader på natten. Som oftast vindstilla. 

Jämför detta med Medelhavet där det ofta kan gå upp emot 35-40 grader, men däremot något svalare under nattetid.

Vädret på Gran Canaria på sommaren är något som man bör uppleva om man inte varit på Gran Canaria under sommaren!

Påskväder Gran Canaria

9 Apr 2019

Eftersom påsken infaller olika varje år så blir påskvädret på Gran Canaria än mer svårare att sia om. I år infaller Påsken sent, i mitten av april och då är vädret på Gran Canaria i allmänhet mer stabilt. Ja, även om man inte kan tro det så existerar det årstider som vinter, vår, sommar och höst på Gran Canaria, även om skillnaderna mellan årstiderna ibland inte märks av.

Det som framförallt utmärker sig vädermässigt i april är att temperaturen börjar stiga och ligger vanligt på dryga 20 grader. Fronter som kan ge mer ostabilt väder blir alltmer sällsynta och vattentemepraturen börjar också leta sig uppåt. Med andra ord - en fin tid som börjar nu. 

Den norra sidan av ön står i full blom och om man inte redan är där och njuter så rekommenderas det starkt att åka dit och möta våren.

Så, till det viktigaste: Vad blir det för väder på Gran Canaria över påsken? 
- Vädret skiljer sig beroende på var på ön man befinner sig - mikroklimat, ni vet. Men om man tittar på den stora vädermassan så ser det ut att bli en stabil och varm Påsk på Gran Canaria. 

Gå in på länken Lokala vädertjänster för att se hur vädret på just din ort blir till Påsk.

Feliz Pascua!

5-dygnsprognos

GRAN CANARIA Väderprognos

Klimattabell (Las Palmas)

Månad
Temp
Regndagar
Januari
21° / 14°
8 dagar
Februari
21° / 14°
9 dagar
Mars
22° / 15°
6 dagar
April
22° / 15°
6 dagar
Maj
23° / 17°
4 dagar
Juni
25° / 18°
2 dagar
Juli
26° / 20°
1 dag
Augusti
27° / 21°
1 dag
September
27° / 21°
5 dagar
Oktober
26° / 19°
6 dagar
November
24° / 17°
8 dagar
December
22° / 15°
6 dagar

resebloggar.info

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet:

Länkar

Annons

Är ni redan gifta eller har ni planer på att ingå äktenskap? Oavsett så är det alltid bra att ha ett äktenskapsförord. Besök äktenskapsförord.nu för mer information.